Grillet tørrfisk med tomater. oliven og sprøtt surdeigsbrød



Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød oppskrift.
Fotograf: Mats Dreyer
Grillet tørrfisk er en nydelig smaksbombe som smaker sommer.

Oppskriften inneholder 259 Kalorier, 8 g Karbo, 24 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 335 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
580grtørrfisk, utvannet og renset
3feddhvitløk
1potte(r)frisk timian
3stksjalottløk
1boks(er)hermetiske tomater
10stkcherrytomater
3dlolivenolje
8stkgrønne oliven
8skive(r)surdeigsbrød
1potte(r)basilikum, frisk
1dashsalt




Kalorier og næringsinnhold i Grillet tørrfisk med tomater. oliven og sprøtt surdeigsbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier258.591 332.58Kcal
Protein24.09124.14gram
Karbohydrat7.9641.02gram
Kostfiber1.618.30gram
Fett14.1372.82gram
Mettet fett2.0610.62gram
Salt0.311.58gram
Pris på oppskriftenKr 14.54Kr 74.93Kr .-
Hele oppskriften veier2 061 totalt515 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo12,31 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Grillet tørrfisk
Kutt den utvannede tørrfisken i porsjoner på ca 145 gram.
Forvarm grillpanne eller grill.
Pensle fisken med olivenolje.
Krydres med litt maldonsalt og sitronzest.
Grilles i ca 3 minutter på hver side.
Tørrfisken hviles på før den anrettes.

Sprøtt surdeigsbrød
Skjær tynne skiver av brødet.
Pensles med litt olivenolje før den legges på smurte brett eller bakepapir i ovnen.
Stekes gylden på 175 grader i ca 5-7 minutter.

Tomatsaus
Skrell hvitløk og sjalottløk.
Kuttes så i tynne skiver.
Finkutt grønne oliven.
Løken freses i olivenolje til den er gylden
Hell på hakkede tomater, samt resten av olivenoljen.
Skru ned temperaturen og la tomatsausen putre i noen minutter før du griller tørrfisken.

Anrett i dyp skål med tomatsaus i bunnen. Legg på den grillede tørrfisken.
Skjær tynne skiver av cherry tomater. Pyntes med fersk basilikum og sprøtt surdeigsbrød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 36007)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Innlagt dato:2021-10-29
Oppdatert dato:2021-10-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grillet marinert tørrfisk 1.Grillet marinert tørrfisk 1.
Denne retten har 282,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød.Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøt.
Denne retten har 258,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør.Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvit.
Denne retten har 306,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.