Grillet tørrfisk
Kutt den utvannede tørrfisken i porsjoner på ca 145 gram.
Forvarm grillpanne eller grill.
Pensle fisken med olivenolje.
Krydres med litt maldonsalt og sitronzest.
Grilles i ca 3 minutter på hver side.
Tørrfisken hviles på før den anrettes.
Sprøtt surdeigsbrød
Skjær tynne skiver av brødet.
Pensles med litt olivenolje før den legges på smurte brett eller bakepapir i ovnen.
Stekes gylden på 175 grader i ca 5-7 minutter.
Tomatsaus
Skrell hvitløk og sjalottløk.
Kuttes så i tynne skiver.
Finkutt grønne oliven.
Løken freses i olivenolje til den er gylden
Hell på hakkede tomater, samt resten av olivenoljen.
Skru ned temperaturen og la tomatsausen putre i noen minutter før du griller tørrfisken.
Anrett i dyp skål med tomatsaus i bunnen. Legg på den grillede tørrfisken.
Skjær tynne skiver av cherry tomater. Pyntes med fersk basilikum og sprøtt surdeigsbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 36007)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2021-10-29
Oppdatert dato:2021-10-29