Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør



Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Tørrfisk er perfekt for grillen. Med grillet sommerkålsalat som tilbehør, får du den gode sommerfølelsen.

Oppskriften inneholder 307 Kalorier, 2 g Karbo, 36 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1446 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grtørrfisk, utvannet og renset
1ssmaisennamel
1ssolivenolje
1tsflaksalt

Grillet sommerkålsalat<

1stkSommerkål
1ssolivenolje
1tssalt

Hvitløksmør

250grsmør
4feddhvitløk
0,25stksitron
2cmrød chili

Rømmesaus med estragon og gressløk

200grrømme
1ssgressløk, frisk
1stkestragon, frisk
1sssitronsaft




Kalorier og næringsinnhold i Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier306.701 380.15Kcal
Protein35.69160.61gram
Karbohydrat2.2810.26gram
Kostfiber0.733.29gram
Fett17.0476.68gram
Mettet fett9.9344.69gram
Salt0.974.37gram
Pris på oppskriftenKr 18.16Kr 81.72Kr .-
Hele oppskriften veier1 800 totalt450 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo2,97 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Legg den utvannede tørrfisken på et fat med den siden av fisken hvor skinnet var, opp.
Dryss over et tynt lag maizenna og salt.
Pensle både fisken og den varme grillristen med litt olje eller formfett.
Legg fisken med maisennasiden ned mot risten. La fisken ligge i ro til den har fått en tydelig grillskorpe, 10-20 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.
Løft fisken over i formen med det varme hvitløksmøret og la den trekke seg ferdig i dette.

Grillet sommerkålsalat
Dette er et sommerlig grilltilbehør som gir både den gode salat- og grønnsakfølelsen.
Dele kålen i 8 like deler som henger sammen i stilken.
Hell over litt olje og dryss på salt.
Legg kålbåtene på varm grill og la de få et godt grillmøster på begge sider.
Kålen skal være lun og litt sprø innerst.

Hvitløksmør
Del hvitløksfeddene i 4 på langs og finsnitt chilien. Legg dette i en ildfast form sammen med smøret.
Sett formen på grillen til smøret koker godt opp. Den grillede tørrfisken skal legges i denne formen og trekke seg ferdig i det smaksrike smøret.
Skvis over frisk sitronsaft og salt over tørrfisken til slutt.
Server fisken og kålen med noen gode skjer smør på toppen.
Hvis du ønsker en passende saus til

Rømmesaus med estragon og gressløk.
Finhakke urtene og blande de sammen med rømme, sitron og salt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 35707)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Innlagt dato:2021-07-06
Oppdatert dato:2021-07-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød.Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøt.
Denne retten har 258,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet marinert tørrfisk 1.Grillet marinert tørrfisk 1.
Denne retten har 282,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør.Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvit.
Denne retten har 306,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.