Legg den utvannede tørrfisken på et fat med den siden av fisken hvor skinnet var, opp.
Dryss over et tynt lag maizenna og salt.
Pensle både fisken og den varme grillristen med litt olje eller formfett.
Legg fisken med maisennasiden ned mot risten. La fisken ligge i ro til den har fått en tydelig grillskorpe, 10-20 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.
Løft fisken over i formen med det varme hvitløksmøret og la den trekke seg ferdig i dette.
Grillet sommerkålsalat
Dette er et sommerlig grilltilbehør som gir både den gode salat- og grønnsakfølelsen.
Dele kålen i 8 like deler som henger sammen i stilken.
Hell over litt olje og dryss på salt.
Legg kålbåtene på varm grill og la de få et godt grillmøster på begge sider.
Kålen skal være lun og litt sprø innerst.
Hvitløksmør
Del hvitløksfeddene i 4 på langs og finsnitt chilien. Legg dette i en ildfast form sammen med smøret.
Sett formen på grillen til smøret koker godt opp. Den grillede tørrfisken skal legges i denne formen og trekke seg ferdig i det smaksrike smøret.
Skvis over frisk sitronsaft og salt over tørrfisken til slutt.
Server fisken og kålen med noen gode skjer smør på toppen.
Hvis du ønsker en passende saus til
Rømmesaus med estragon og gressløk.
Finhakke urtene og blande de sammen med rømme, sitron og salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 35707)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2021-07-06
Oppdatert dato:2021-07-06