Fotograf:Rosemarie Pettersen En vegetarversjon av grønn curry. Her med tofu og nudler. Vi bruker samme metode som for den med skalldyr og fisk.
Husk å bruke vegetarversjon av fiskesaus, som finnes med sopp istedenfor.
Del opp og stek tofuen lett. Kok nudler etter anvisning på pakken.
Varm oljen opp i en stor gryte, tilsett karrypasta og sauter i 1 minutt.
Rør kokosmelk, vann, sukker og fiskesaus i og kok opp. Skru ned platen og la sausen syde i 2 minutter, smak til med evt mer fishsauce eller sukker. Ha i aspargesbønner. Kokes noen minutter
Ved servering: Hell curry i tallerkner. Fordel nudler og tofu over. Legg på chiliringer og pynt med korianderblader
Gjerne litt lime ved siden av til å skvise over.
PS ang fishsauce
Fishsauce er ikke vegetar, men det finnes vegetariske alternativer. En kan og droppe denne eller prøve å lage en selv. Det er flere på nett.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34940)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
Thailand Innlagt dato:2020-03-08
Oppdatert dato:2020-03-08