Grovbrød med mandler inneholder
293 Kalorier,
3 g Karbo,
9 g Protein og
26 g Fett pr 100 gr
Grovbrød med mandler har beregnet å ha følgende allergener
Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grovbrød med mandler er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grovbrød med mandler med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 293.00 | 4 883.43 | 152.61 | Kcal |
Protein | 9.14 | 152.34 | 4.76 | gram |
Karbohydrat | 2.78 | 46.33 | 1.45 | gram |
Kostfiber | 4.31 | 71.83 | 2.24 | gram |
Fett | 26.30 | 438.34 | 13.70 | gram |
Mettet fett | 2.21 | 36.83 | 1.15 | gram |
Salt | 0.83 | 13.91 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.26 | Kr 121.00 | Kr 3.78 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 667 totalt | 1 667 pr porsj | 52 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,79 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 32
skiver
Hørfrø og vann kokes i 5 minutter, helles kokende over melet. Melmassen smuldres godt, mandler og solsikkekjerner tilsetttes, og det hele avkjøles. Deretter oppløses gjæren i litt vann og tilsetttes melet sammen med vindruekerneolje, salt og vann.
Deigen skal være tung og klebrig. Den forheves i ca. 30 minutter. Legg deigen i 2 smurte 1 liters former og la brødet heve i 20 minutter.
Bak brødet ved 250° i 5 minutter, deretter ved 180° i 65 minutter.
Når brødet er tatt ut av formen, pakkes det inn i klede, til det er avkjølet. I stedet for anis og fennikelfrø kan man bruke 1½ ss hel karve.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22654)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Glutenfri
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-08-10
Oppdatert dato:2006-08-10
Lesere:
6043 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift