Fotograf:
Alf Børjesson
Grove hjemmelagde seikaker inneholder
119 Kalorier,
13 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Grove hjemmelagde seikaker har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grove hjemmelagde seikaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8900 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grove hjemmelagde seikaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.41 | 425.61 | Kcal |
Protein | 8.03 | 28.62 | gram |
Karbohydrat | 13.34 | 47.55 | gram |
Kostfiber | 1.44 | 5.13 | gram |
Fett | 3.45 | 12.30 | gram |
Mettet fett | 1.55 | 5.52 | gram |
Salt | 1.15 | 4.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.13 | Kr 14.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 426 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Selv om du kjøper en skinn- og benfri seifilet, sitter det en rad små ben mellom rygg- og bukfileten fra hodet ned mot gattåpningen. Skjær den ut og skjær så fileten i strimler.
Mal fisken én gang på kvern med grov hullskive. Bruker du matprocessor skal fisken hakkes med momentbryteren. Det er nemlig viktig at fisken males grovt. Du kan også hakke den med en skarp kniv.. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør farsen raskt sammen.
Bruk hendene og form små, trivelige kaker. Dypp hendene i kaldt vann, da setter ikke farsen seg fast. Rut eventuelt overflaten med baksiden av en kniv.
Bruk gjerne en blanding av smør og olje til stekingen. Smøret gir god smak, mens oljen gjør at steketemperaturen kan være høyere og det gir pen og sprø stekeskorpe. Stek seikakene pent brune og gjennomstekte. Tiden avhenger av hvor tykke seikakene er, regn 3—4 minutter på hver side.
De nystekte seikakene serveres med smørsurret løk og kokte grønnsaker, f eks gulrøtter, blomkålbuketter og sukkererter eller aspargesbønner. Og gode poteter hører selvsagt også med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23511)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-03-15
Oppdatert dato:2007-03-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift