Fotograf:Frukt.no Veldig gode gulrotsundstykker. Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike. Ekstra stas for barna å forme dem som tall, bokstaver eller figurer.
Oppskriften inneholder 214 Kalorier, 32 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
Tilsett salt, honning og olje.
Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
Sett til heving i 30 minutter.
Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
Etterhev i 30 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist.
I stedet for runde gulrotrundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen. Stas å ha i matpakken på skolen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35867)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2021-08-30
Oppdatert dato:2021-08-30