Helgrillet lam inneholder
103 Kalorier,
0 g Karbo,
21 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Helgrillet lam har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helgrillet lam er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6545 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Helgrillet lam med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 103.02 | 10 497.74 | 349.92 | Kcal |
Protein | 20.91 | 2 130.73 | 71.02 | gram |
Karbohydrat | 0.03 | 3.06 | 0.10 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 2.14 | 218.07 | 7.27 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 5.10 | 0.17 | gram |
Salt | 0.11 | 11.61 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.81 | Kr 1 305.34 | Kr 43.51 | .- |
Hele oppskriften veier | 10 190 totalt | 10 190 pr porsj | 340 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,11 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
porsjoner
Dette er en tradisjonell rett som brukes til påske i hellas. Lammet grilles på trekull i en grop i bakken. Det kan og brukes en stor grill.
Klargjøring av lam:
Etter at lammet er slaktet tar man bort strupen og tarmen. Alt av innmat og blod renses vekk fra bukhulen. Skyll og tørk lammet inni. Gni det gost inn med salt og pepper inni. Før så ett trespyd av passe størrelse gjennom lammet langs ryggmargen og ut i enden.Bind ben og halsen mot spydet med ståltråd. Buken sys sammen med kraftig tråd. Bland smør og sitronsaft. Pensle hele kroppen med dette og salte og pepre.
Lag en grop i bakken eller gjør klar en stor grill. Fyll på med trekull og tenn på. La de få skikkelig varme før spydet legges over. Spydet skal roteres hele tiden, men seinere etterhvert. Skinnet pensles ofte med sitron og smør/olje.
Lammet er ferdig etter ca 3 timer, men sjekk forsiktig. Server med salat og rødvin. Ellers evt valgfritt tilbehør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14765)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-07-20
Oppdatert dato:2003-07-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift