Helstekt spedgris på beiravis



Helstekt spedgris på beiravis inneholder 160 Kalorier, 1 g Karbo, 17 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Helstekt spedgris på beiravis har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt spedgris på beiravis er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere: 9381 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
4kgspedgris, 3 1/2 - 5 kg, vasket og renset

FYLL (kan skøyfes):

2sssmør, usaltet
1stksvinelever, ca 250 g, grovhakket
2stkløk, hakket
2stktomater, flådd og hakket
500grskinke, hakket
125grsvarte oliven nedlagt i olje, uten steiner, grovhakket
2sshvetemel, blandet med 2 ss vann, til en grøt
2stkeggeplommer eller 1 helt egg, vispet
1dashsalt
nymalt pepper

KRYDDERBLANDING:

250grsmult smeltet og avkjølt, eller 2 1/2 dl olivenolje
60grbacon, finhakket
4feddhvitløkfedd, finhakket
0,5dlbladpersille, hakket
1tssalt
2tspepper, nykvernet
2dlhvitvin, tørr




Næringsdeklarasjon for Helstekt spedgris på beiravis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160.111 603.23Kcal
Protein17.45174.73gram
Karbohydrat0.757.51gram
Kostfiber0.282.80gram
Fett9.3994.03gram
Mettet fett3.3233.24gram
Alkohol0.32 %
Salt0.616.13gram
Pris på oppskriftenKr 6.64Kr 66.49Kroner
Hele oppskriften veier6 008 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,87 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Over hele Portugal serveres helstekt spedgris ved spesielle anledninger. Denne oppskriften er fra byen Coimbra i Beira Litoral, der en god del av Portugals griser ales opp.

Grisen blir tradisjonelt stekt i vedovn eller på spidd over åpen ild, men en vanlig stekovn går også bra.

Du kan be slakteren spesialbestille spedgrisen. Når du så går for å hente den, ber du om at han åpner den fra buken og tar ut innmaten, men tar vare på leveren.

Du trenger også en stor langpanne med rist som hever grisen litt opp, slik at skinnet blir sprøtt.

Du kan fylle spedgrisen eller la være, men server den med stekte poteter, bladgrønnsaker dryppet med piri-piri-saus (se egen oppskrift) og en tallerken med appelsinbåter. Skjenk en ikke for fyldig rødvin i glassene.

Skyll grisen godt utenpå og inni.

Hvis du skall ha fyll: Smelt smøret i en stekepanne på middels varme. Ha i leveren og stek den i ca 5 minutter, til bitene er lysebrune. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på en tallerken og sett til side. Ha løken i smøret som er igjen i pannen, og la den frese i ca 15 minutter, til den er gyllen. Ha i tomater og fres i 5 minutter under omrøring.

Legg leveren tilbake i pannen sammen med skinke og oliven. Rør inn mel- og vanngrøten og stek i ca 5 minutter på svakeste varme, slik at det tykner. Smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen og la det bli kaldt. Øs fyllet opp i buken på grisen og sy sammen med kjøkkenhyssing.

Lag krydderblandingen: Rør sammen smult eller olivenolje, bacon, hvitløk,persille, salt og pepper i en liten bolle. Gni denne blandingen over hele grisen utvendig. Hvis du ikke har fylt grisen, gnir du den også innvendig med blandingen. La grisen marineres i romtemperatur i 2 timer.

Sett stekeovnen på 220 C.

Dekk til ører og hale på grisen med aluminiumsfolie. Legg grisen med ryggen ned på rist i en langpanne og stek den i 20 minutter. Skru ned temperaturen til 180 C og stek videre i 1 time. Drypp grisen hvert kvarter med hvitvin. Snu grisen og fortsett stekingen til et steketermometer i den tykkeste delen viser 72 C. Det tar ca 1 time.

Flytt grisen forsiktig over på en skjærefjel. Skjær av hodet og ta ut fyllet med skje. Ta av dets prø skinnet og del grisen i fire. Skjær kjøttet fra bog og skinker. Del opp ribben. Legg kjøttet på et stort fat og server.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10997)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt svinefilet.Helstekt svinefilet.
Denne retten har 100,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek til søndag.Svinestek til søndag.
Denne retten har 73,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke À la chiborn.Juleskinke À la chiborn.
Denne retten har 173,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam med grønnkålsalat.Svinekam med grønnkålsalat.
Denne retten har 145,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe, pølser og medisterkaker.Juleribbe, pølser og medisterkaker.
Denne retten har 216,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribben på karamelliserte kidneybønner.Ribben på karamelliserte kidneybønner.
Denne retten har 203,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soyaglasert ribbe med bakte rotfrukter, eple/løkkompott, hasselbackpotet og appelsin/soyasjy.Soyaglasert ribbe med bakte rotfrukter, eple/.
Denne retten har 134,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert juleskinke.Glasert juleskinke.
Denne retten har 131,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus.Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus.
Denne retten har 197,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek.Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkest.
Denne retten har 157,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.
Denne retten har 92,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter med honning, lime og soya.Nakkekoteletter med honning, lime og soya.
Denne retten har 209,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk skinkestek.Provencalsk skinkestek.
Denne retten har 71,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert juleskinke 2.Glasert juleskinke 2.
Denne retten har 116,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.