Helstekt stokkand med appelsinsaus inneholder
175 Kalorier,
5 g Karbo,
5 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Helstekt stokkand med appelsinsaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt stokkand med appelsinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
14899 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt stokkand med appelsinsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 175.22 | 2 139.48 | Kcal |
Protein | 5.35 | 65.32 | gram |
Karbohydrat | 4.90 | 59.83 | gram |
Kostfiber | 0.96 | 11.72 | gram |
Fett | 14.70 | 179.49 | gram |
Mettet fett | 4.52 | 55.19 | gram |
Salt | 0.22 | 2.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.84 | Kr 83.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 884 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,18 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ribb endene og rens dem. Ta vare på hals, krås, hjerte, lever og vingespisser. Del appelsinene i båter og putt båtene inn i anda. Bind anda opp med hyssing og gni den inn med salt, pepper og timian.
Rens gulrøtter, selleri og løk. Kutt disse i terninger og legg dem i en avnspanne sammen med vinger, hals og innmat fra anda. Slå over 2 dl vann. Legg anda på toppen med brystet opp.
Forvarm ovnen til 200 C. Stek anda i 1 ½ time.
Når anda er ferdig, koker du ut ovnspanna med saften fra fire appelsiner, vineddik og kraft. Brun sukkeret i en gryte og slå den utkokte kraften fra stekingen over uten at den er silt. Kok alt i 30 minutter.
Sil kraften over i en ny kjele og sett den til side, slik at fettet samler seg på toppen. Sikt over hvetemelet. Ikke rør i kjelen før melet har bundet seg med andefettet og sunket til bunnen. Rør nå kraftig med visp slik at melet blandes helt inn. Nå kan sausen kokes opp. La sausen koke i 15 minutter. Smak den til med salt og pepper og eventuelt mer presset appelsin.
Mens sausen koker deler du opp anda. Skjær først ut brystfiletene og del dem i skiver. Ta deretter av lårene og del disse i to. Hold alt varmt.
Del eplene i båter og fjern kjernehus. Brun smøret i en panne. Smelt sukkeret i smøret og stek eplene pent brune i det.
Anrett andestykkene sammen med epler. Server gjerne kokt broccoli og surkål eller rødkål ved siden av. Stekte poteter er også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7992)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift