Helstekt stokkand med appelsinsaus





Helstekt stokkand med appelsinsaus inneholder 175 Kalorier, 5 g Karbo, 5 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Helstekt stokkand med appelsinsaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt stokkand med appelsinsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkstokkand
1dashsalt
1dashpepper
1tstimian
2stkgulrøtter
0,5stksellerirot
1stkløk
8stkappelsiner
0,5dlvineddik
2sssukker
5dlkraft
3sshvetemel

Stekte epler:

2stkepler, røde
2sssukker
50grsmør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Helstekt stokkand med appelsinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier175.272 140.09Kcal
Protein5.3865.69gram
Karbohydrat4.9059.83gram
Kostfiber1.0612.94gram
Fett14.67179.12gram
Mettet fett4.4954.82gram
Salt0.222.69gram
Pris på oppskriftenKr 6.84Kr 83.52Kroner
Hele oppskriften veier4 884 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb endene og rens dem. Ta vare på hals, krås, hjerte, lever og vingespisser. Del appelsinene i båter og putt båtene inn i anda. Bind anda opp med hyssing og gni den inn med salt, pepper og timian.

Rens gulrøtter, selleri og løk. Kutt disse i terninger og legg dem i en avnspanne sammen med vinger, hals og innmat fra anda. Slå over 2 dl vann. Legg anda på toppen med brystet opp.

Forvarm ovnen til 200 C. Stek anda i 1 ½ time.

Når anda er ferdig, koker du ut ovnspanna med saften fra fire appelsiner, vineddik og kraft. Brun sukkeret i en gryte og slå den utkokte kraften fra stekingen over uten at den er silt. Kok alt i 30 minutter.

Sil kraften over i en ny kjele og sett den til side, slik at fettet samler seg på toppen. Sikt over hvetemelet. Ikke rør i kjelen før melet har bundet seg med andefettet og sunket til bunnen. Rør nå kraftig med visp slik at melet blandes helt inn. Nå kan sausen kokes opp. La sausen koke i 15 minutter. Smak den til med salt og pepper og eventuelt mer presset appelsin.

Mens sausen koker deler du opp anda. Skjær først ut brystfiletene og del dem i skiver. Ta deretter av lårene og del disse i to. Hold alt varmt.

Del eplene i båter og fjern kjernehus. Brun smøret i en panne. Smelt sukkeret i smøret og stek eplene pent brune i det.

Anrett andestykkene sammen med epler. Server gjerne kokt broccoli og surkål eller rødkål ved siden av. Stekte poteter er også godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7992)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Lesere: 12290 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.