Hjortefilet med honning inneholder
90 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Hjortefilet med honning har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortefilet med honning er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med honning!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.84 | 1 010.06 | Kcal |
Protein | 5.51 | 61.95 | gram |
Karbohydrat | 7.56 | 85.00 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 11.24 | gram |
Fett | 3.71 | 41.71 | gram |
Mettet fett | 1.53 | 17.20 | gram |
Alkohol | 0.31 % | | | |
Salt | 0.43 | 4.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.79 | Kr 76.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 497 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,65 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hjortefilèt brunes i stekepannen og krydres med salt og pepper. Gjerne også knust einerbær. Filèten legges til avkjøling før det tvinnes spekk eller bacon rundt. Filètene smøres og stekes i ovnen i 10 minutter ved 200 graderC. La de ferdig stekte filètene få hvile i ca. 15 minutter.
Glasserte epler :
Toppen skjæres av eplene. Stikk ut kjernene og lag et passende hull i midten. Kok inn honning, balcamico og rødvin til en sirupsaktig konsistens. Eplene vendes i denne blandingen til de er lett glasserte, ca. 2 - 3 minutter. Ta opp eplene og kok karamellen. Friske tyttebær vendes i blandingen et kort øyeblikk. Fyll deretter blandingen i eplene og sett dette til side. Eplene settes i ovnen ved 180 graderC i ca. 15 minutter rett før servering.
Bønner :
Bønnene blancheres i kokende vann. Avdryppes og deles i 8 bunder og pakkes inn i bacon. Bakes i ovnen ved 180 graderC i 5 - 7 minutter.
Jevning til frityr :
Mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og pepper piskes sammen til en god jevning. Hviler 1 time før eggehviten piskes i.
Innbakt champignon :
Champignonene renses, skjæres i mindre stykker og dyppes i jevning. Bakes i varm olje til de er gylne. Potetene kokes og stilles kaldt. Før servering vendes potetene i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og pepper.
Soppsaus :
Soppen renses og skjæres i skiver. Blandes i gryte med sjalottløk og smeltet smør. Viltkraft tilsettes og småkokes i ca. 20 minutter. Fløten tilsettes og kokes inn.
Ved servering :
Hjortefilèten skjæres i tynne skiver, anrettes på varm tallerken i vifteform. Eplene anrettes foran. Legg innbakt champignon og baconbønner rundt og hell saus rundt. Saus og kokte poteter serveres også som tilbehør ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8823 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2609)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift