Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot inneholder
173 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Høstmakrell med pepperrot, epler og persillerot er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4805 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Høstmakrell med pepperrot. epler og persillerot!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 173.32 | 555.66 | Kcal |
Protein | 8.43 | 27.03 | gram |
Karbohydrat | 4.69 | 15.04 | gram |
Kostfiber | 1.47 | 4.71 | gram |
Fett | 13.10 | 42.00 | gram |
Mettet fett | 3.31 | 10.61 | gram |
Salt | 0.24 | 0.76 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.88 | Kr 22.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 641 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,82 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fileter makrellen, men behold skinnet på. Legg filetstykkene med skinnsiden opp i en sauterpanne med litt vann, salt og sitron. Væsken skal bare så vidt dekke bunnen i pannen. Fisken skal trekke på svak varme og under lokk til den er gjennomkokt og vannet er nesten borte.
Skrell persillerøtter og epler, og fjern eplekjernene. Hakk persillen grovt, og la gjerne litt av stilkene være igjen. Del persillerøttene langsetter og skjær dem i 1-2 cm tykke skiver. Eplene deles først i båter, deretter i biter på størrelse med persillerotbitene. Snu eplebitene i det varme smøret i pannen. Legg persillerøttene i en panne sammen med salt og litt vann. La dem koke myke under lokk. Legg deretter i eplebitene og la alt koke noen minutter. Vannet skal nesten koke helt inn. Smak til med salt og revet pepperrot.
Drypp litt olje over persillen og bland forsiktig inn litt grovrevet pepperrot og salt ved å vende alt rundt for hånd.
Legg eplene og persillerøttene i en varm bolle sammen med persillen, og server dette sammen med de kokte makrellfiletene. Server også potetmos eller grovt brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11282)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift