Hummermousseline med auberginevinaigrette inneholder
154 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Hummermousseline med auberginevinaigrette har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hummermousseline med auberginevinaigrette er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hummermousseline med auberginevinaigrette!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.62 | 451.04 | Kcal |
Protein | 8.99 | 26.40 | gram |
Karbohydrat | 1.25 | 3.67 | gram |
Kostfiber | 0.53 | 1.56 | gram |
Fett | 12.40 | 36.41 | gram |
Mettet fett | 4.72 | 13.86 | gram |
Salt | 0.88 | 2.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.90 | Kr 32.00 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 174 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok hummeren i saltet vann i 8-10 minutter. Rens den og ta ut hummerkjøttet.
Lag hummerkraft av skallene. Rens spinatbladene for de grove stilkene og vask dem godt. Rist av vannet og tørk bladene med kjøkkenpapir.
Finn fram en mellomstor og ikke for høy ildfast form. Pensle den med smør. Skjær hummerkjøttet i passe tynne skiver og fordel det i bunnen av formen. Legg spinatbladene rå oppå, med oversiden av bladene ned mot hummerskivene.
Skjær laksekjøttet i små biter og ha det i en food processor sammen med salt og kajennepepper. Kjør dette til det blir som en seig klump, og stopp maskinen. Tilsett tomatpuré og egg. Kjør videre til det blir seigt. Spe med hummerkraften i en tynn stråle, lit etter litt, til det blir en tykk farse. Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Pisk fløten til en ikke for tykk krem. Ta ut bollen med farse, pepre den lett og vend kremen forsiktig inn med en slikkepott. Ha dette forsiktig over i formen med hummer og spinat.
Ha formen i en langpanne og fyll med varmt vann slik at det står halvveis opp på formen. Bak den i ovn ved 140 C i 20 minutter. Ta ut formen og avkjøl. Bruk en liten stekespade og løsne den litt langs kanten, rist litt på formen for å sjekke at den er løs, før du vender den over på serveringsfat.
Skrell auberginen, del den i to og skrap ut litt av kjernedelen i midten. Skjær kjøttet i små terninger. Ha oljen i en teflonpanne på sterk varme og stek terningene hardt til de blir gylne, i ca 30 sekunder. Hell på hummerkraften og kok i 10 sekunder. Hell alt over i en bolle og avkjøl.
Rør inn sitronsaft og eddik. Smak til med salt og pepper.
Server hummermousselinen med auberginevinaigretten rundt. Pynt med f.eks. estragonblader, basilikum eller gressløk. Spis med brød og couscous-salat (se egen oppskrift: Salater).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2773 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7839)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift