Fotograf:
Matprat.no
Julepostei - en herlig julegave til den som har alt - eller servert lun sammen med bacon i julehøytiden. Nydelig! Denne posteien har litt medisterdeig i seg, slik blir posteien lettere og har samme gode smak. Oppskriften inneholder
199 Kalorier,
5 g Karbo,
14 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julepostei med medister er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4793 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julepostei med medister!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 199.40 | 2 401.33 | Kcal |
Protein | 13.72 | 165.23 | gram |
Karbohydrat | 4.90 | 59.01 | gram |
Kostfiber | 0.45 | 5.42 | gram |
Fett | 13.78 | 165.95 | gram |
Mettet fett | 2.23 | 26.86 | gram |
Salt | 1.69 | 20.38 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.13 | Kr 61.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 204 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
2. 2. Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
3. 3. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell i farsen.
4. 4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C
Tips:
Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29983)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-13
Oppdatert dato:2013-12-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift