Fotograf:
Matprat.no
Klassisk leverpostei inneholder
176 Kalorier,
3 g Karbo,
16 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Klassisk leverpostei har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klassisk leverpostei er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5559 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Klassisk leverpostei med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 175.75 | 2 636.92 | 219.74 | Kcal |
Protein | 15.98 | 239.76 | 19.98 | gram |
Karbohydrat | 2.63 | 39.46 | 3.29 | gram |
Kostfiber | 0.12 | 1.80 | 0.15 | gram |
Fett | 11.23 | 168.49 | 14.04 | gram |
Mettet fett | 5.14 | 77.12 | 6.43 | gram |
Salt | 2.04 | 30.65 | 2.55 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.96 | Kr 119.43 | Kr 9.95 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 500 totalt | 1 500 pr porsj | 125 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
skiver
Form: Brødform som rommer 1.5 l eller flere mindre posteiformer
Ovn: 170°C i vannbad 1-1 1/2 time
Slik gjør du:
1. Fjern hinnen fra leveren ved å la det renne varm vann over og deretter flå den av. Fjern eventuelt grove ganger. Skjær leveren i mindre biter.
2. Ha alle ingrediensene, foruten egg og fløte, i foodprocessor og la maskinen gå til det er en jevn masse.
3. Visp egg og fløte lett sammen og spe for hånd til en glatt røre.
4. Hell røren i brødform eller posteiformer og stek i vannbad på 170°C 1-1 1/2 time. Steketiden avpasses etter størrelsen på formen. Sett i steketermometer når posteien er nesten ferdigstekt.
5. Steketermometeret skal da vise 76°C. Du kan også kontrollere med baksiden av en vætet skje; posteien skal da kjennes fast. Avkjøl posteien i formen.
Server leverpostei til frokost eller lunsj som pålegg på brødet eller som selvstendig rett med salat.
Tips:
Allehånde, nellik og ingefær kan byttes ut med
- basilikum, timaian eller oregano
- syltet grønn eller rød pepper
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 16405)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-18
Oppdatert dato:2003-11-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift