Julesuppe fra Setesdal inneholder
63 Kalorier,
3 g Karbo,
4 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Julesuppe fra Setesdal har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julesuppe fra Setesdal er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 4 lesere
Lesere:
9138 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julesuppe fra Setesdal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 62.68 | 332.20 | Kcal |
Protein | 3.81 | 20.19 | gram |
Karbohydrat | 3.11 | 16.48 | gram |
Kostfiber | 0.76 | 4.03 | gram |
Fett | 3.72 | 19.72 | gram |
Mettet fett | 1.77 | 9.38 | gram |
Salt | 0.02 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.10 | Kr 11.13 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 300 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,84 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok kjøttet i vann til det er nesten mørt. Skrell og vask kålen, skjær den i skiver og kok den ca 15 minutter sammen med kjøttet.
Lag en jevning av mel og melk. Ta opp kjøttet og kålroten. Tilsett jevningen i kraften og kok opp. Smak til med salt.
Skjær opp kjøttet og kålroten og spis dette ved siden av suppen.
Til denne julesuppen, som er spesiell for deler av Setesdal, hører Valle-lefse som er en fin potetlefse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13529)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-14
Oppdatert dato:2003-05-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift