Kalkunbrystfilet med estragon og bringebær inneholder
52 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kalkunbrystfilet med estragon og bringebær har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalkunbrystfilet med estragon og bringebær er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalkunbrystfilet med estragon og bringebær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 51.91 | 258.51 | Kcal |
Protein | 9.96 | 49.60 | gram |
Karbohydrat | 1.32 | 6.57 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.10 | gram |
Fett | 0.75 | 3.74 | gram |
Mettet fett | 0.24 | 1.20 | gram |
Salt | 0.64 | 3.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.92 | Kr 34.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 992 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,17 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne retten er lettvint å lage og artig å servere.
Synes du det virker fremmed å blande bringebærsmak med kalkun? Prøv det å bli gledelig overrasket!
Dynk brystfileten med litt kunstig søtet bringebærsaft og noen dråper eddik. Strø på estragon. La fileten ligge i marinaden i minst 1 time. Brun kalkunen raskt i panne og etterstek i ovnen (ca 175°C) til kjøttet er lett rosa inni. La hvile i minst 5 minutter.
Saus: Ha sjysaus i en kjele og kok opp med buljong. Ha i bringebærsaft, tomatpuré, estragon og eddik. Blir sausen for "sur", ta i litt søtstoff.
Skjær kalkunen opp i skrå skiver, legg et speil av sausen på tallerkenen og dander kjøttskivene pent. Skyll en kaffekopp i kaldt vann og fyll den med kokt ris. Press litt og hvelv den over på tallerken. Legg på brokkoli og pynt med litt frisk estragon. Hell til slutt litt saus over kjøttet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Grete Roede
(Intern: 784)
Kategori:
Ovnsrett
Diett/allergi:
Kalorifattig
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-11
Oppdatert dato:2002-08-11
Lesere:
6235 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift