Fotograf:Kylling.no
Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre inneholder 108 Kalorier, 6 g Karbo, 11 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre har beregnet å ha følgende allergener Sennep, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Start med å lage potetroser. Tynne potetskiver formes som en rose og settes i små smurte, ildfaste former. Pensle potetene med litt smør, og dryss over salt, hvit pepper og litt hvitløksalt. Ha på ca. 2 ss fløte og litt revet ost på toppen. Stekes i ovn ved 200 °C ca. 30 minutter.
Skjær kalkunfileten i 3 cm tykke skiver og ha på fyllet. Rull dem sammen og fest med en ostepinne eller tannpirker. Ha på salt og pepper. Stek medaljongene raskt på hver side og etterstek i ovnen de siste 10 minuttene sammen med potetene.
Skrell appelsin og sitron til sausen med en potetskreller (det hvite skal ikke være med). Kok opp rødvin og tilsett hakket sjalottløk, appelsin- og sitronskall. Kok i ca. 10 minutter. Smelt ripsgelé og rør inn sennepspulver, salt, pepper og ingefær. Bland dette med avkjølt rødvinsblanding under omrøring. Tilsett portvin og eventuelt mer salt og rosépepper.
Lag appelsinpurren til slutt. Del appelsiner i biter og purren i skiver. Ha litt smør i pannen og surr purren myk. Tilsett appelsinbiter og krydder og la det syde i 1 minutt. Forvell vårløken.
Server kalkunmedaljongen på en seng av appelsinpurre med vårløk, Cumberlandsaus og potetroser.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 2333)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-11-13
Oppdatert dato:2019-01-02