Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kalun på Oporto-vis oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kalun på Oporto-vis



Kalun på Oporto-vis inneholder 151 Kalorier, 13 g Karbo, 13 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Kalun på Oporto-vis har beregnet å ha følgende allergener Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kalun på Oporto-vis er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
225grsmå, tørkede bønner
1stkkalveskank, griselabb eller skinkeknoke
rødvin
500grnettmønstret kalun i biter på 2 1/2 cmIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4ssolivenolje
2stkløk, hakket
2stkgulrøtter, skrelt og hakket
2feddhvitløkfedd, finhakket
2sspaprikapulver
1tsspisskummen, malt
1sskarripulver
1,5dlbladpersille, hakket
1stklaurbærblad
1boks(er)tomater, hakkede ca 400 g
125grchourico i skiver
125grpresunto eller prosciutto, hakket
nymalt pepper
4porsjon(er)ris




Næringsdeklarasjon for Kalun på Oporto-vis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier151.141 119.38Kcal
Protein12.7494.36gram
Karbohydrat12.6593.69gram
Kostfiber2.5618.96gram
Fett4.9436.59gram
Mettet fett1.4310.59gram
Salt0.785.77gram
Pris på oppskriftenKr 16.11Kr 119.31Kroner
Hele oppskriften veier2 963 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens bønnene, fjern steiner og stygge bønner. Skyll godt, legg dem i en bolle med vann som dekker, og la dem ligge i bløt natten over.

Neste dag legger du kalveskanken eller griselabben eller skinkeknoken i en kjele med så mye lettsaltet vann og rødvin at det dekker. Kok opp på middels varme, skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke. Skum av og til. Etter 2-2 ½ time er kjøttet blitt noe mørere, og da legger du i kalunen og fortsetter å småkoke i 1 ½-2 timer, til alt er mørt.

La bønnene renne av, og ha dem i en stor kjele med vann som står 7 ½ cm over. Kok opp på sterk varme, skru ned til svak varme og la det småkoke i 1-1 ½ time, til bønnene er møre.

Ta kjelen av varmen og ta opp kalveskanken med hullsleiv. Når det er kaldt nok skjærer du kjøttet fra beinet. Ha kjøtt og kalun i bønnekjelen sammen med litt av kokevannet.

Varm olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i løk, gulrot og hvitløk og fres i 10-15 minutter, til løken er myk. Ha i paprikapulveret, spisskummen, karripulver, persille og laurbærblad og rør godt. Deretter har du i tomat, pølse og skinke og lar det koke i 5 minutter til. Rør om av og til.

Ha løkblandingen opp i kjelen med bønner og kalun. Denne retten skal ikke være for våt, så du må kanskje fjerne overflødig væske. Kok opp på sterk varme, skru ned varmen og la det trekke uten lokk i 30 minutter, slik at smakene blander seg. Konsistensen skal nå være nesten helt tørr. Smak til med pepper. Øs retten opp på et varmt serveringsfat og server med ris.

Oporto er kjent for sitt store utvalg av retter som er basert på kalun (kumage), og innbyggerne har i århundrer gått under betegnelsen tripeiros, et navn de ifølge legenden fikk under krig.

Til slaget om Ceuta i Nord-Afrika på 1400-tallet beslagla Henrik Sjøfareren Oportos beste matvarer, blant annet det beste kjøttet, til å bespise troppene med. Han lot kalunen være igjen hjemme, og resten er kulinarisk historie.

I Oporto kalles denne klassiske retten tripas, mens den i sør er kjent som dobrado, og der tilberedes den med kikerter istedenfor hvite bønner.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10556)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Lesere: 3684 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ossibuchi al Pomodoro.Ossibuchi al Pomodoro.
Denne retten har 99,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalverulade med reker.Kalverulade med reker.
Denne retten har 63,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek i gryte 2.Kalvestek i gryte 2.
Denne retten har 118,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvepølser.Kalvepølser.
Denne retten har 197,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.