Kamskjelltartar inneholder
79 Kalorier,
7 g Karbo,
11 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kamskjelltartar har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Skalldyr, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kamskjelltartar er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kamskjelltartar!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 79.09 | 26.30 | Kcal |
Protein | 10.95 | 3.64 | gram |
Karbohydrat | 6.91 | 2.30 | gram |
Kostfiber | 0.63 | 0.21 | gram |
Fett | 0.71 | 0.24 | gram |
Mettet fett | 0.12 | 0.04 | gram |
Salt | 1.56 | 0.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.93 | Kr 5.63 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 67 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm eddik. Ha i honning. Rør rundt og sett til side. Rens skjellene. Dette gjør du ved å føre en skarp kniv inn i åpningen på skjellet, langs den flate siden. Skjær helt inntil skjellet. Skjær løs den hvite muskelen. Skjær løs det som eventuelt måtte være igjen av hvit muskel langs skjellet. Fjern alt som er brunt eller svart. Det vil si alt annet enn den hvite muskelen og den rød-orange rognposen. Skyll godt.
Skjær muskelen i tynne skiver og legg dem utover en tallerken. Skjær tynne snitt i rogneposen og løft den forsiktig over på tallerken.
Ha en dråpe av eddikblandingen oppå rognen. Strø litt salt på muskelen og hell over et par dråper olje. Legg en båt lime ved siden av, men smak først uten lime.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2636 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7933)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift