Fotograf:Kai Øveraasen Kamskjell passer godt som forrett. Til neste selskap bør du prøve denne oppskriften med kamskjell i hovedrollen, og en grønnkål- og pæresalat til.
Oppskriften inneholder 200 Kalorier, 7 g Karbo, 5 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Melk, Nøtter, Skalldyr, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Tørk kamskjellene, og ha over salt og pepper på begge sider.
Tre på 4 kamskjell med flatsiden mot hverandre på hvert grillspyd.
Ha rapsolje i en stekepanne og varm opp.
Rull kamskjellene i stekepannen slik at de blir stekt rundt og ikke på den flate siden. De skal få lett gyllen farge rundt.
Ha dem over på en tallerken, og del i to før servering.
Vinaigrette
Kok opp honning og sherryeddik, og la det koke i 2 minutter.
Trekk kassrollen av varmen og tilsett olivenolje.
Salat
Finhakk sjalottløk og valnøtter, og skjær pære i strimler.
Stek sjalottløk i smør, skru ned varmen og tilsett grønnkål. La det steke i 2 minutter.
Tilsett valnøtter og pære, og trekk stekepannen av varmen.
Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Server kamskjell med grønnkål- og pæresalat, og drypp litt sherryvinaigrette over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32650)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Innlagt dato:2016-11-17
Oppdatert dato:2016-11-17