Fotograf:Kai Øveraasen Det er lite som slår pannestekte kamskjell med blomkålkrem og brunet smør. Smøret løftes til nye høyder med sjalottløk, hvitløk, persille, sitronsaft og soyasaus.
Oppskriften inneholder 123 Kalorier, 3 g Karbo, 3 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Melk, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Tørk kamskjellene godt, og dryss over salt og pepper.
Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side.
Legg kamskjellene på en tallerken, og lag brunet smør i stekepannen uten at den vaskes først.
Brunet smør
Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og press saften av sitron.
Ha sjalottløk, hvitløk og smør i stekepannen, og la det frese til smøret har fått en gyllen brunfarge.
Ta stekepannen av varmen og rør inn soyasaus, persille og sitronsaft.
Blomkålkrem
Del blomkål i buketter, og kok dem møre i helmelk og vann i ca. 20 minutter.
Sil av vannet, tilsett smør og mos bukettene med en stavmikser eller i en blender.
Smak til med salt og kajennepepper.
Server nystekte kamskjell på blomkålkrem, med brunet smør over.
Tips: Pass på å ikke bruke for mye kajennepepper i blomkålkremen, da kan den fort bli for sterk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32653)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Innlagt dato:2016-11-17
Oppdatert dato:2016-11-17