Fotograf:Kai Øveraasen Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Tørk kamskjellene og del dem i fire like store deler.
Rens rød og grønn chili for frø og skillevegger, og finhakk dem.
Finhakk koriander, press saften og riv skallet av lime og sitron.
Bland alt sammen med brunt sukker, ha i kamskjellene og la dem marinere i 10-15 minutter.
Syltet rødløk
Skjær rødløk i tynne strimler.
Bland vann, eddik og sukker, og kok opp.
Ha i rødløk og la det koke i 1 minutt.
Tilbehør
Del opp hjertesalat etter bladene, skyll og tørk godt med et tørkepapir.
Skjær avokado i terninger.
Fyll hjertesalatblader med kamskjell, avokadoterninger og syltet rødløk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32651)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Innlagt dato:2016-11-17
Oppdatert dato:2016-11-17