Mange steder i landet brukes det melboller også kalt klot i grønnsaksuppen. Oppskriftene varierer fra sted til sted. Oppskriften inneholder
270 Kalorier,
34 g Karbo,
8 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klot er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7902 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Klot!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 270.30 | 1 232.07 | Kcal |
Protein | 7.77 | 35.42 | gram |
Karbohydrat | 33.57 | 153.02 | gram |
Kostfiber | 2.07 | 9.44 | gram |
Fett | 11.20 | 51.05 | gram |
Mettet fett | 6.35 | 28.94 | gram |
Salt | 0.57 | 2.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.22 | Kr 10.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 456 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smør, avkjøl litt. Tilsett melk, sammenpisket egg, sukker og krydder og hvetemel. Rør til en litt tykk grøt.
Glatt til røren med en slikkepott, dekk med litt plast og la røren svelle 10-15 min.
Form til boller i hånden med hjelp av en teskje dyppet i kaldt vann. Legg bollene over i den varme suppen. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver bolle.
La bollene trekke i suppen i 5-10 min avhengig av størrelse.
Server klot (melbollene) i suppen eller ved siden av kjøtt og løksaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 25723)
Kategori:
Tilbehør
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2009-04-25
Oppdatert dato:2009-04-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift