Kokt storfetunge inneholder
285 Kalorier,
2 g Karbo,
25 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Kokt storfetunge har ingen allergener
Kokt storfetunge er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 8 lesere
Lesere:
15797 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt storfetunge!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 284.87 | 425.23 | Kcal |
Protein | 25.29 | 37.75 | gram |
Karbohydrat | 2.32 | 3.46 | gram |
Kostfiber | 0.41 | 0.61 | gram |
Fett | 19.29 | 28.79 | gram |
Mettet fett | 9.22 | 13.76 | gram |
Salt | 2.10 | 3.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 26.19 | Kr 39.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 493 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tunge selges vanligvis lettsaltet eller fersk. Er tungen hardt saltet, bør den legges i rikelig med kaldt vann noen timer.
Legg den lettsaltede eller utvannede tungen i et kokekar og hell på kaldt vann til det dekker. Er tungen fersk, mål opp vannet og tilsett salt. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydder, gulrot og løk eller purre skåret i biter.’
Kok under lokk på svak varme. Prøv med en strikkepinne eller prøvenål om tungen er mør.
Omtrentlig koketid for storfetunge er 2 ½ - 3 timer, i trykkoker ca 50 minutter.
Ta opp tungen og skjær et snitt i skinnet og trekk det av. Skal tungen serveres kald, bør den avkjøles i kraften. Skjær tungen fra roten mot spissen i tynne, skrå skiver.
Server kokte poteter, potetmos, kokte grønnsaker, for eksempel erter, bønner, gratinerte tomater.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10546)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift