Fotograf:
Gilde
Lammebog servert med tunfiskdressing og salat inneholder
255 Kalorier,
1 g Karbo,
15 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Lammebog servert med tunfiskdressing og salat har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Sennep, Sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammebog servert med tunfiskdressing og salat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4122 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammebog servert med tunfiskdressing og salat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 254.53 | 1 559.31 | Kcal |
Protein | 15.05 | 92.20 | gram |
Karbohydrat | 0.62 | 3.80 | gram |
Kostfiber | 0.30 | 1.84 | gram |
Fett | 21.25 | 130.18 | gram |
Mettet fett | 4.04 | 24.75 | gram |
Salt | 0.41 | 2.51 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.14 | Kr 80.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 451 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,97 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Stekt lammebog
Lammebogen benes ut og skjæres i 6 pene, benfrie stykker (eller kjøp benfri lammebog). Brun kjøttstykkene i en varm panne med litt olje, krydre til slutt med salt/pepper. Legg kjøttstykkene i en ildfast form sammen med hakket hvitløk og timian. Stek kjøttet i ovn ved 180 grader til stykkene har en kjernetemperatur på 60 grader. Avkjøl kjøttet til romtemperatur, før det skjæres i skiver og legges på tallerken sammen med ruccolasalat og tunfiskdressing for servering. Kjøttet skal være lunt - ikke ovnsvarmt.
To biter av kjøttet er nok som forrett til fire personer.
Ruccolasalat
Vask salaten og tørk den lett i et klede. Rist sesamfrøene lett i en lunken stekepanne, avkjøl. Rett før servering blandes alle ingredienser forsiktig sammen. NB! Tilsettes oljeblandingen for tidlig faller salaten sammen og sprøheten blir borte.
Tunfiskdressing
Tunfisk, kapers og olivenolje kjøres sammen i kjøkkenmaskinen. Bland massen med majones og smak til med pepperrot, Dijonsennep, finhakket estragon, sitron, salt og pepper. La gjerne dressingen stå natten over, og smak til på nytt like før servering.
Selvlaget majones
Eggeplommer, sennep og sherryeddik, salt og pepper blandes og piskes lett, gjerne i en mikser. Solsikkeoljen tilsettes i en tynn stråle under stadig omrøring. Dersom majones blir for tykk, tilsett noen dråper vann for at den ikke skal skille seg. Til slutt smakes majonesen til med olivenolje, salt og pepper. Olivenoljen kan sløyfes, men gjør godt for smaken.
Kjøttet anrettes på tallerken med ruccolasalat og tunfiskdressing som vist på bildet. Server gjerne brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24601)
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-12-30
Oppdatert dato:2007-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift