Lammebog servert med tunfiskdressing og salat



Lammebog servert med tunfiskdressing og salat oppskrift.
Fotograf: Gilde
Lammebog servert med tunfiskdressing og salat inneholder 255 Kalorier, 1 g Karbo, 15 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Lammebog servert med tunfiskdressing og salat har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Sennep, Sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lammebog servert med tunfiskdressing og salat er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4122 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Stekt lammebog:

1,5kgbog av lam (evt lår)
olje til bruning
2feddhvitløk
2kvist(er)frisk timian
salt og pepper

Ruccolasalat:

100grruccolasalat
1tssesamfrø
1ssolivenolje, ekstra virgin
noen dråper friskpresset sitronsaft
salt og pepper

Tunfiskdressing:

3dlmajones (kjøpt ferdig eller laget etter oppskrift nedenfor)
2ssdijonsennep
0,5dlkapers
1håndfull(er)frisk estragon
1sspepperrot, revet
1liten bokstunfisk i kraft
1dlolivenolje
fristpresset sitronsaft
salt og pepper

Selvlaget majones:

2stkeggeplommerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsdijonsennep
1sssherryeddikIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt og nykvernet svart pepper
2dlolje, nøytral feks solsikkeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5dlolivenolje, kaldpressetIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Næringsdeklarasjon for Lammebog servert med tunfiskdressing og salat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier254.531 559.31Kcal
Protein15.0592.20gram
Karbohydrat0.623.80gram
Kostfiber0.301.84gram
Fett21.25130.18gram
Mettet fett4.0424.75gram
Salt0.412.51gram
Pris på oppskriftenKr 13.14Kr 80.50Kroner
Hele oppskriften veier2 451 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,97 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Stekt lammebog
Lammebogen benes ut og skjæres i 6 pene, benfrie stykker (eller kjøp benfri lammebog). Brun kjøttstykkene i en varm panne med litt olje, krydre til slutt med salt/pepper. Legg kjøttstykkene i en ildfast form sammen med hakket hvitløk og timian. Stek kjøttet i ovn ved 180 grader til stykkene har en kjernetemperatur på 60 grader. Avkjøl kjøttet til romtemperatur, før det skjæres i skiver og legges på tallerken sammen med ruccolasalat og tunfiskdressing for servering. Kjøttet skal være lunt - ikke ovnsvarmt.

To biter av kjøttet er nok som forrett til fire personer.

Ruccolasalat
Vask salaten og tørk den lett i et klede. Rist sesamfrøene lett i en lunken stekepanne, avkjøl. Rett før servering blandes alle ingredienser forsiktig sammen. NB! Tilsettes oljeblandingen for tidlig faller salaten sammen og sprøheten blir borte.

Tunfiskdressing
Tunfisk, kapers og olivenolje kjøres sammen i kjøkkenmaskinen. Bland massen med majones og smak til med pepperrot, Dijonsennep, finhakket estragon, sitron, salt og pepper. La gjerne dressingen stå natten over, og smak til på nytt like før servering.

Selvlaget majones
Eggeplommer, sennep og sherryeddik, salt og pepper blandes og piskes lett, gjerne i en mikser. Solsikkeoljen tilsettes i en tynn stråle under stadig omrøring. Dersom majones blir for tykk, tilsett noen dråper vann for at den ikke skal skille seg. Til slutt smakes majonesen til med olivenolje, salt og pepper. Olivenoljen kan sløyfes, men gjør godt for smaken.

Kjøttet anrettes på tallerken med ruccolasalat og tunfiskdressing som vist på bildet. Server gjerne brød til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Gilde
(Intern: 24601)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-12-30
Oppdatert dato:2007-12-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt lettsaltet lammelår med salat av klementiner.Røkt lettsaltet lammelår med salat av klement.
Denne retten har 161,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vietnamesiske vårruller – Cha gio.Vietnamesiske vårruller – Cha gio.
Denne retten har 276,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.
Denne retten har 254,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré med salsa.Lammecarré med salsa.
Denne retten har 210,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Polpettas med lam og fikensaus.Polpettas med lam og fikensaus.
Denne retten har 218,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med steinsoppbuljong, komle og rotfrukter.Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med st.
Denne retten har 98,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.