Lettsaltet lammelår fra Vest Agder inneholder
21 Kalorier,
0 g Karbo,
2 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Lettsaltet lammelår fra Vest Agder har ingen allergener
Lettsaltet lammelår fra Vest Agder er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
11179 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lettsaltet lammelår fra Vest Agder!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 20.54 | 369.38 | Kcal |
Protein | 2.47 | 44.42 | gram |
Karbohydrat | 0.01 | 0.18 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 1.18 | 21.22 | gram |
Mettet fett | 0.51 | 9.17 | gram |
Salt | 0.57 | 10.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.90 | Kr 34.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 14 387 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,19 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Her brukes det både sprøytesalting og lakesalting
Kokes opp og avkjøles. Sprøytes inn i låret på det tykkeste.
Saltlaken kokes opp og avkjøles. Når låret er ferdig sprøytesaltet legges det i et kar og den kalde laken helles over. La det ligge kaldt i 6-7 dager. Pakk låret inn i folie og legg det i langpanna. Forvarm stekeovnen til 125 grader, stikk steketermometeret inn i låret gjennom folie på det tykkeste og la låret stå til steketermometeret viser ca 75 grader C.
Til middag serveres lettsaltet lammelår med poteter, kålrotstuing og sennepssaus, (hvit saus med litt kraft av lammelåret og litt sterk sennep). Til kveldssnacks serveres lammelåret kaldt med ”tjorkokt” kålrot (skivet kålrot kokt i mange timer) og heimelaga flatbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bondelaget
(Intern: 17625)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-04-26
Oppdatert dato:2004-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift