Fotograf:
Matprat.no
Provencalsk lammestek inneholder
129 Kalorier,
8 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Provencalsk lammestek har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Provencalsk lammestek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 7 lesere
Lesere:
12586 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Provencalsk lammestek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 129.43 | 774.96 | Kcal |
Protein | 7.20 | 43.11 | gram |
Karbohydrat | 8.18 | 48.98 | gram |
Kostfiber | 1.42 | 8.50 | gram |
Fett | 7.23 | 43.29 | gram |
Mettet fett | 3.05 | 18.26 | gram |
Salt | 0.49 | 2.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.95 | Kr 35.63 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 593 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,28 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette er den klassiske måten å steke lammestek på i Frankrike. Svært mange oppskrifter har poteter og/ eller grønnsaker under steken, slik at den gode kraften fra steken drypper ned på disse.
1. Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene.
2. Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.
3. Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175 °C til termometeret viser 55-60 °C.
4. De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 225 °C. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 70 °C.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20544)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2005-10-19
Oppdatert dato:2005-10-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift