Lofotskrei med lever og rogn inneholder
97 Kalorier,
0 g Karbo,
12 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Lofotskrei med lever og rogn har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lofotskrei med lever og rogn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10982 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lofotskrei med lever og rogn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.25 | 845.24 | Kcal |
Protein | 11.88 | 103.25 | gram |
Karbohydrat | 0.03 | 0.26 | gram |
Kostfiber | 0.01 | 0.09 | gram |
Fett | 5.51 | 47.89 | gram |
Mettet fett | 0.85 | 7.39 | gram |
Salt | 1.77 | 15.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.91 | Kr 68.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 346 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,12 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrap skjellene av fisken fra halen mot hodet. Skrap helst under vann, da spruter det ikke så mye.
Skjær et snitt ovenfor gattboret og løsne gjellene. Trekk ut innvoller, lever og rogn. Legg lever og rogn i kaldt vann. Vask fisken og ta ut svømmeblæren.
Skjær fisken i 2 - 3 cm brede stykker. Vask og børst stykkene rene og legg dem i kaldt vann.
Kok opp vann og tilsett salt og eddik. Legg i hodet og de største stykkene først. La fisken trekke 5 - 10 minutter til den er gjennomkokt.
Rognen kokes for seg. Pakk den inn i matpapir e.l. og legg den i kokende, lett saltet vann. La den trekke 20 - 45 minutter etter størrelsen.
Ta hinnen av leveren og klyp den i stykker. Kok den med hakket løk og pepper. Den skal kokes opp og avkjøles med litt vann tre ganger. Smak til med eventuelt mer eddik og salt. Hvis fiskekraften er svært salt, bør den blandes med litt vann før leveren kokes i den.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16386)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-11-16
Oppdatert dato:2003-11-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift