Fotograf:
Synøve Dreyer
Skreimølje med lever og rogn er en tradisjonsrett i Norge. I denne oppskriften lager du spinat, saltkokte poteter og gulrotmos i tillegg til lever og rogn. Oppskriften inneholder
63 Kalorier,
2 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skreimølje med moderne vri er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2009 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skreimølje med moderne vri!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 63.11 | 681.54 | Kcal |
Protein | 7.65 | 82.61 | gram |
Karbohydrat | 2.26 | 24.41 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 4.75 | gram |
Fett | 2.51 | 27.11 | gram |
Mettet fett | 1.15 | 12.42 | gram |
Salt | 11.51 | 124.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.70 | Kr 61.56 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 320 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,47 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp en stor kasserollen med vann og tilsett 3 ss salt per liter.
Ta kasserollen til side og legg i skreiskivene.
Sett den tilbake på platen og kok opp, trekk den til side, sett ned varmen og la fisken trekke i 6-7 minutter.
Surr spinaten raskt i en stekepanne med presset hvitløk og smør til den er myk.
Rogn
Kok opp nok vann til å dekke rognen og tilsett 1 ss salt per liter.
Vask rognen og pakk den godt inn i matpapir. Fest gjerne endene med strikk, slik at den ikke går i oppløsning.
Legg den innpakkede rognen i det kokende vannet og la den trekke i 20-30 minutter.
Saltkokte poteter
Kok opp salt og vann, tilsett potetene og kok til de er møre, ca. 20 minutter.
Ta dem ut av det salte vannet og la dem renne av på tørkepapir.
Gulrotmos
Skrell gulrot, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet og mos gulrot sammen med smør og matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Lever
Rens leveren for hinner og tråder, del den i biter og legg den i en liten kasserolle.
Når fisken er ferdigkokt, tar du et par øser av kokevannet og heller over leveren.
Kok forsiktig opp og la den trekke i 2-3 minutter.
Server skrei med spinat, rogn, saltkokte poteter, gulrotmos og lever.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31210)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Innlagt dato:2014-02-25
Oppdatert dato:2014-02-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift