Fotograf:
Synøve Dreyer
Denne oppskriften er bokstavelig talt lag på lag med nytelse. Nederst ligger rødvinsjy og en smakfull potetpuré med hvitløk. Øverst ligger flakende hvit skrei. Oppskriften inneholder
65 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5018 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 65.31 | 394.41 | Kcal |
Protein | 6.85 | 41.37 | gram |
Karbohydrat | 5.21 | 31.46 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 2.17 | gram |
Fett | 1.49 | 9.00 | gram |
Mettet fett | 0.72 | 4.35 | gram |
Alkohol | 0.42 % | | | |
Salt | 0.86 | 5.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.49 | Kr 39.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 416 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dryss salt over skreifileten og la ligge i 7 minutter.
Skyll og tørk skreien lett med tørkepapir og skjær i serveringsstykker.
Kok opp vann med smør, trekk kasserollen til side, legg i skreien og la den trekke i ca. 6-7 minutter.
Potetpuré
Skrell potetene, skjær dem i biter og kok dem i usaltet vann sammen med hvitløk.
Hell av kokevannet og damp potetene godt.
Rør smør ut i kokende melk og ha over de kokte potetene.
Mos potetene og rør til en luftig puré. Smak til med salt og pepper.
Sjysaus
Kok finhakket sjalottløk sammen med rødvin i ca. 3-4 minutter.
Tilsett kalvekraft, gi sjyen et godt oppkok og smak til med salt og pepper.
Rens og kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 4 minutter.
Fordel potetpuré på varme tallerkener og legg aspargesbønner over. Legg fisken på toppen, pynt gjerne med friske urter hvis du har. Drypp rødvinsjyen rundt fisken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29002)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-27
Oppdatert dato:2013-03-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift