Tradisjonell skreimølje





Tradisjonell skreimølje oppskrift.
Fotograf: Eksportutvalget for fisk (EFF)
Når skreien strømmer til den nordlige delen av kysten er det på tide å kose seg med tradisjonell skreimølje. Få ting smaker så godt som skrei med rogn og lever.

Oppskriften inneholder 75 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tradisjonell skreimølje er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgskrei, skiver
Pr liter vann
0,5dlsalt

Rogn

400grtorskerogn, rå
2sssalt
1litervann

Lever

200grtorskelever
0,5dlfiskekraft
1stkløk
0,5tspepper

Tilbehør

4porsjon(er)gulrot
4porsjon(er)mandelpotet


Annonse



Næringsdeklarasjon for Tradisjonell skreimølje!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75.06730.01Kcal
Protein7.6674.50gram
Karbohydrat2.7226.45gram
Kostfiber0.484.67gram
Fett3.6235.21gram
Mettet fett0.565.45gram
Salt2.5825.05gram
Pris på oppskriftenKr 5.21Kr 50.67Kroner
Hele oppskriften veier3 890 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens skreiskivene godt for blod og mørke hinner.
La dem gjerne ligge i kaldt vann i ca. 1 time før koking. Kok opp vann med salt til skreien. Ta kaserollen til side og legg i skreistykkene.
Kok opp, trekk kasserollen til side og la fisken trekke i 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene.
Spar på kokevannet og bruk dette til å tilberede lever.

Rogn
Pass på at rognen er hel.
Et godt tips er at finkornet rogn er det beste. Rogn skal ikke være for stor og grov, da det betyr at den er gyteferdig og ikke så god. Vask rogn og klipp bort eventuelle slintrer.
Stryk tommelen langs blodåren i retning spissen på rognen, da presses blodet ut og rogn blir mer delikat.
Legg rognen på et stykke matpapir og dryss salt over. Pakk rognen inn i papiret, legg den i kaldt vann, kok opp, skru ned varmen og la rognen trekke i ca. 20-30 minutter, avhengig av størrelsen.

Lever
Legg lever i kaldt vann i ca. 1 time. Trekk av den tynne hinnen på leveren, da vil eventuelle snyltere følge med.
Klyp biter av leveren med fingrene, men pass på at blodårene ikke går i stykker. De trekkes ut av leveren etterpå.
Bruk kokevann fra skreien til å koke lever i.
Tilsett løk og pepper. Legg i lever og kok opp.
Hell på litt kaldt vann, kok opp igjen og gjenta dette tre ganger. Koker du lever på denne måten vil leveren slippe fettet og smaken vil komme godt frem.

Server skrei nykokt og rykende varm med rogn og lever, kokte gulrøtter og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29038)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Innlagt dato:2012-02-23
Oppdatert dato:2012-02-23
Lesere: 2467 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt skrei med persillerøtter.Kokt skrei med persillerøtter.
Denne retten har 150,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy.Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy.
Denne retten har 66,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk med løksmør.Boknafisk med løksmør.
Denne retten har 62,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt skrei med spekeskinke.Kokt skrei med spekeskinke.
Denne retten har 61,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje 3.Skreimølje 3.
Denne retten har 131,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell skreimølje.Tradisjonell skreimølje.
Denne retten har 75,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med gulrot og sandefjordsmør.Skrei med gulrot og sandefjordsmør.
Denne retten har 134,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje.Skreimølje.
Denne retten har 105,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med sandefjordsmør.Skrei med sandefjordsmør.
Denne retten har 82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med lever og rogn.Skrei med lever og rogn.
Denne retten har 181,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje 2.Skreimølje 2.
Denne retten har 150,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt skrei.Kokt skrei.
Denne retten har 196,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med pesto og grønn asparges.Skrei med pesto og grønn asparges.
Denne retten har 91,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med reker og asparges.Skrei med reker og asparges.
Denne retten har 80,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjekkeskrei.Sjekkeskrei.
Denne retten har 103,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.