Fotograf:
Norges sjømatråd
Skrei med lever og rogn inneholder
182 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Skrei med lever og rogn har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skrei med lever og rogn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6255 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skrei med lever og rogn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 182.39 | 1 180.06 | Kcal |
Protein | 11.67 | 75.50 | gram |
Karbohydrat | 0.66 | 4.27 | gram |
Kostfiber | 0.16 | 1.04 | gram |
Fett | 14.75 | 95.43 | gram |
Mettet fett | 5.19 | 33.58 | gram |
Salt | 0.71 | 4.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.17 | Kr 59.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 588 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,44 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dryss torskeskivene godt med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
Skyll saltet av og tørk skivene.
Kok opp rikelig med vann i et stort kokekar, fiskekjele med rist er aller best. Tilsett ½ dl salt pr l vann når det koker. Legg i så mange torskeskiver som går med til første servering. La dem trekke til de er akkurat gjennomkokte, ca. 5 minutter.
Anrett fisken på varmt fat og sørg for varme tallerkener. Husk også at alt tilbehøret må være klart før fisken er ferdig.
Del torskehodet i to langsetter med en skarp kokkekniv. La det trekke i eget kokekar hvis det ikke er plass ved siden av torsken, i 10-12 minutter. Server det sammen med fisken.
Del stor rogn i to og dryss den med salt. Rull den fast i aluminiumsfolie, da får du pene skiver. La rognen trekke i vann i ca. 20 minutter.
Trekk hinnen av leveren og del den i mindre stykker. Kok opp vann med salt, eddik, pepper og løk og la leveren trekke i ca. 10 minutter.
Sandefjordssmør:
Kok inn fløten til Sandefjordsmøret til omtrent det halve. Skru ned varmen og visp inn smør i terninger. Sausen må ikke koke når smøret røres inn, da vil den skille seg. Rør inn hakket persille like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23433)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-12
Oppdatert dato:2007-02-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift