Fotograf:
Norges sjømatråd
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis inneholder
86 Kalorier,
0 g Karbo,
10 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 7 lesere
Lesere:
9911 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skreimølje på tradisjonelt norsk vis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.53 | 855.30 | Kcal |
Protein | 9.84 | 98.40 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 5.13 | 51.30 | gram |
Mettet fett | 0.81 | 8.10 | gram |
Salt | 0.11 | 1.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.42 | Kr 64.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 000 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann.
Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp.
Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i 4-5 minutter. Anrett på et varmt fat. Før leveren kokes må den renses for hinner. Leveren kan kokes hel eller i biter, i lite vann tilsatt 1 ts salt, 1/2 ts eddik og 4-5 pepperkorn pr.desiliter vann. Kok opp vannet med eddik, salt og krydder. La leveren ligge og trekke i 20 minutter.
Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i kokende vann tilsatt 1 ss salt pr. liter vann. La den trekke i 20 - 40 minutter til rognen er ferdig.
Servèr fisken med den kokte rogna skåret i skiver, lever, kokte poteter og gulrøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23442)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-02-25
Oppdatert dato:2007-02-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift