Fotograf:Meny Det faste, hvite skreikjøttet har en nesten søtlig smak og passer perfekt sammen med det salte fra sprøstekt bacon og en fyldig rotmos. Her kommer oppskrift på den fantastiske skreien virkelig til sin rett og får skinne på tallerkenen med enkelt og smakfullt tilbehør.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Skrei med rotmos og sprøstekt bacon med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
102.89
587.04
Kcal
Protein
8.14
46.44
gram
Karbohydrat
3.24
18.49
gram
Kostfiber
1.37
7.82
gram
Fett
6.07
34.63
gram
Mettet fett
2.76
15.75
gram
Salt
0.40
2.27
gram
Pris på oppskriften
Kr 5.45
Kr 31.09
Kr
.-
Hele oppskriften veier
2 282 totalt
571 pr porsj
pr stk
gram
Lavkarbo energi er
12,59 %
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene som trengs
Skrell kålrot og gulrøtter og skjær dem i små terninger. Kok dem møre under lokk i usaltet vann. Hell av vannet og damp grønnsakene godt av i gryten. Mos dem enten med en potetmoser eller stavmikser. Rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kjele med vann, salt, sitronskiver, laurbærblad og pepperkorn. Når vannet koker, trekker du kjelen fra platen og tilsetter skreiskivene. Sett kjelen tilbake på platen og skru ned til laveste temperatur. Det er viktig at det ikke koker. La fisken få trekke til den akkurat slipper beina. Det tar 10–12 minutter.
Skjær bacon i terninger og stek dem sprø i en panne på middels varme. Tilsett smør til slutt og la det smelte.
Server skreien med rotmos, sprøstekt bacon og nykokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33582)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2018-02-08
Oppdatert dato:2018-02-08
Lesere: 1794 totalt.