Fotograf:
Melk.no
Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. God salat er deilig følge, om ønskelig. Oppskriften inneholder
207 Kalorier,
11 g Karbo,
5 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Middelhavspai er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
5987 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Middelhavspai!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 207.06 | 721.61 | Kcal |
Protein | 5.16 | 17.98 | gram |
Karbohydrat | 10.77 | 37.53 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 4.18 | gram |
Fett | 15.66 | 54.58 | gram |
Mettet fett | 9.43 | 32.86 | gram |
Salt | 0.85 | 2.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.03 | Kr 17.53 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 394 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,8 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og 2 – 3 ss vann i en food-processor og kjør deigen i ca. 10 – 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
Har du ikke food-processor tilsetter du melet i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smuletmasse. Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv til deigen kan samles.
2. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.
3. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 23 cm paiform. Fjern det øverste laget med bakepapir og vend deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
4. Forvarm ovnen til 220 ºC. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Stek paibunen i 10 minutter til den er gjennomstekt.
Fyll:
1. Skjær osten, paprika, vårløk, løk og hvitløk i små biter. Tomaten skjæres i skiver.
2. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nylvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet.
3. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
4. Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter. Server paien lun med frisk hakket timian og en enkel salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 23668)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-26
Oppdatert dato:2013-12-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift