Fotograf:
Matprat.no
Brasilianske osteboller - eller Pão de Queijo som de kalles i Brasil, er luftige små bakverk med en deilig ostesmak. Vi har brukt parmesan, men du kan selvfølgelig teste oppskriften med din favorittost. Fyll bollene med pulled pork og bbq- saus eller nyt dem som de er.
Denne oppskriften gir 12 osteboller. Vi har beregnet 2 per porsjon. Oppskriften inneholder
181 Kalorier,
21 g Karbo,
14 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Osteboller med pulled pork er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5949 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Osteboller med pulled pork med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 180.71 | 450.60 | 225.30 | Kcal |
Protein | 13.74 | 34.26 | 17.13 | gram |
Karbohydrat | 21.12 | 52.66 | 26.33 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 1.52 | 0.76 | gram |
Fett | 4.45 | 11.10 | 5.55 | gram |
Mettet fett | 1.77 | 4.41 | 2.21 | gram |
Salt | 0.94 | 2.33 | 1.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.21 | Kr 20.47 | Kr 10.24 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 496 totalt | 249 pr porsj | 125 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
boller
Lag bbq-saus. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
Skrell potet og kutt i terninger. Ha terningene i en liten kjele, hell på vann til det dekker og tilsett salt. Kok poteten mør. Hell av kokevannet, og la poteten dampe i kjelen til vannet er fordampet.
Ha kokt potet i en kjøkkenmaskin, elt på middels hastighet til en deigaktig konsistens. Tilsett maizena (behold et par ss til utbaking), olje, egg og salt. Kjør til en jevn og glatt blanding. Rør til slutt inn revet ost.
Bruk gjerne andre typer ost, eller bland de du syns smaker best. Parmesan, gouda, cheddar og feta er noen oster som egner seg godt. Ulike krydderurter kan også tilsettes. Du får da variasjon i både smak og utseende.
Strø maizena på kjøkkenbenken. Hell deigen ut av bollen, kna den raskt sammen. Rull en lang pølse og del deigen i like store biter. Form bitene til runde boller med diameter på 3-4 cm og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i stekeovn på 180 °C og stek i ca. 25 minutter.
Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.
Server ostebollene nystekte, da smaker de best. Fyll dem med pulled pork, bbq-saus og pynt med finhakket persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31518)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Brasil
Innlagt dato:2014-06-18
Oppdatert dato:2014-06-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift