Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa



Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Brosme har en smak som minner om hummer og det faste fiskekjøttet tåler sterk varme. Derfor egner det seg utmerket til ovnsbaking. Server med friskt og deilig tilbehør.

Oppskriften inneholder 90 Kalorier, 1 g Karbo, 9 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Nøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5968 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grbrosmefilet, uten skinn og bein
1ssolivenolje
1dashsalt og pepper

Grønnsaker

1stksjalottløk
250grspinat
1feddhvitløk
12stkrosenkål
30grvalnøtter
2ssolivenolje
1tsbalsamicoeddik
1dashsalt og pepper

Tomatsalsa

250grtomat
0,5stkrødløk
3ssolivenolje
1tsbalsamicoeddik
1dashsalt og pepper




Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89.64372.84Kcal
Protein9.1538.06gram
Karbohydrat1.325.49gram
Kostfiber1.295.37gram
Fett5.0220.88gram
Mettet fett0.632.62gram
Salt0.361.49gram
Pris på oppskriftenKr 10.92Kr 45.42Kroner
Hele oppskriften veier1 664 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo5,89 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær brosme i serveringsstykker.
Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.
Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.

Grønnsaker
Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.
Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.
Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.
Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.
Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.

Tomatsalsa
Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.
Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32970)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2017-04-16
Oppdatert dato:2017-04-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brosme på middelhavsvis.Brosme på middelhavsvis.
Denne retten har 117,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa.Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa.
Denne retten har 89,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.