Fotograf:
Synøve Dreyer
Brosme har en smak som minner om hummer og det faste fiskekjøttet tåler sterk varme. Derfor egner det seg utmerket til ovnsbaking. Server med friskt og deilig tilbehør. Oppskriften inneholder
90 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Nøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5968 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.64 | 372.84 | Kcal |
Protein | 9.15 | 38.06 | gram |
Karbohydrat | 1.32 | 5.49 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 5.37 | gram |
Fett | 5.02 | 20.88 | gram |
Mettet fett | 0.63 | 2.62 | gram |
Salt | 0.36 | 1.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.92 | Kr 45.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 664 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær brosme i serveringsstykker.
Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.
Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
Grønnsaker
Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.
Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.
Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.
Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.
Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.
Tomatsalsa
Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.
Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 32970)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2017-04-16
Oppdatert dato:2017-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift