Fotograf:
Norges sjømatråd
Paella med makrell inneholder
101 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Paella med makrell har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Paella med makrell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4212 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Paella med makrell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.41 | 719.53 | Kcal |
Protein | 6.37 | 45.20 | gram |
Karbohydrat | 8.49 | 60.24 | gram |
Kostfiber | 0.69 | 4.90 | gram |
Fett | 4.51 | 32.00 | gram |
Mettet fett | 0.63 | 4.47 | gram |
Salt | 0.33 | 2.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.16 | Kr 36.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 838 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,48 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Knus hvitløk og safran i en morter sammen med 2 ss vann.
Hakk løken, chilien og tomatene.
Bruk en lav vid gryte eller det du har som passer best.
Surr løken i olje til den er blank.
Ha i hvitløk/safran blandingen, de knuste tomatene, chilien og fiskebuljong/kraft.
Smak til med salt og pepper, det skal være kraftig smak, risen vil dempe smaken.
Ha i risen og kok opp og ha så i aspargesbønner, paprika og fisken som er skåret i skiver eller litt store biter.
La trekke i 5 minutter, legg på lokk og sett så gryten i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.
Ha i rekene og blåskjellene og la de bli varme.
Når en paella er ferdig skal risen være kokt uten å være grøtete, og retten skal være saftig, men uten for mye væske. Vurder væskemengden i forhold til den risen du bruker.
Strø finhakket persille over og ev. litt presset sitron.
Sitron kan også presses over av hver enkelt ved servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 2743)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-09
Oppdatert dato:2002-12-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift