Fotograf:
Aina Hole
Ørret med en skorpe av de søte pekannøttene, servert med frisk saus av appelsin og rosmarin. Dette er en oppskrift med mange smaker, og du kommer til å nyte kombinasjonen av dem. Oppskriften inneholder
238 Kalorier,
5 g Karbo,
12 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pecanstekt ørret med appelsin- og rosmarinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4511 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pecanstekt ørret med appelsin- og rosmarinsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 237.61 | 905.59 | Kcal |
Protein | 11.79 | 44.93 | gram |
Karbohydrat | 4.70 | 17.91 | gram |
Kostfiber | 1.57 | 5.98 | gram |
Fett | 18.00 | 68.60 | gram |
Mettet fett | 6.69 | 25.50 | gram |
Alkohol | 0.93 % | | | |
Salt | 0.18 | 0.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.85 | Kr 48.97 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 525 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,91 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprosessor og ha blandingen over i en vid bolle.
Ha resten av hvetemelet i en egen bolle.Pisk eggehvitene lett sammen.
Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.
Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen.
Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig.
Sausen:
Ha frisk presset appelsinsaft, tørr hvitvin, finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, persillekvaster, frisk presset sitronsaft og frisk timian i en kjele og kok forsiktig i ca 10 minutter. Tilsett rosmarin. Kok inn il det er ca 1 dl væske igjen. Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp. Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke.
Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur.
Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyldenbrunt. Legg i ørretstykkene med pecansiden ned. Stek til den er gylden og sprø. Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt.
Anrett ørreten med sausen på en seng av friske grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23547)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift