Raspeballer med salt kjøtt og grønnsaker inneholder
230 Kalorier,
12 g Karbo,
8 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Raspeballer med salt kjøtt og grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Raspeballer med salt kjøtt og grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5815 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Raspeballer med salt kjøtt og grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 230.35 | 1 229.61 | Kcal |
Protein | 8.00 | 42.70 | gram |
Karbohydrat | 11.53 | 61.55 | gram |
Kostfiber | 1.55 | 8.27 | gram |
Fett | 16.57 | 88.45 | gram |
Mettet fett | 7.38 | 39.39 | gram |
Salt | 2.20 | 11.73 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.91 | Kr 36.89 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 135 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,02 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og legg i det salte kjøttet. Kok opp på nytt, skum godt og la kjøttet trekke. Trekketiden er avhengig av størrelsen på kjøttet. Store stykke bør få trekke i 1 1/2 –2 timer og kjøtt i skiver ca 1 time. Lettsaltet røkt lammelår pakkes i aluminiumsfolie og stekes/bakes i varm stekeovn ved 150 gr. i 2 1/2 -3 timer til steketermometeret viser 72 gr. La lammelåret hvile i aluminiumsfolien 20-30 min før det skjæres opp.
Raspeballer:
Bland sammen alle ingrediensene til raspeballene og form til små eller mellomstore boller. Legg dem i varm kraft og la trekke ved 90 gr. i 25-30 min. Kok og del grønnsakene i staver server ved siden av raspeballer og salt kjøtt.
Enkelte liker også å servere en grov (røkt eller urøkt) pølse ved siden av.
Raspeballer kan også serveres med kålrotstappe.
Tips:
Vil du salte kjøttet selv? Gni kjøtt i biter inn med salt og ev 1 ts salpeter( for rød farge, kjøpes på apotek) og legg det i kjøleskapet 1-2 døgn. Skyll av saltet før kokingen begynner. (6-7 ss salt til 1 kg kjøtt i biter).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 25939)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2009-06-14
Oppdatert dato:2009-06-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift