Reinsdyrfilet med skogs-«Byggotto» inneholder
111 Kalorier,
12 g Karbo,
8 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Reinsdyrfilet med skogs-«Byggotto» har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyrfilet med skogs-«Byggotto» er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3981 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrfilet med skogs-«Byggotto»!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 111.25 | 679.26 | Kcal |
Protein | 7.59 | 46.34 | gram |
Karbohydrat | 12.43 | 75.89 | gram |
Kostfiber | 2.75 | 16.79 | gram |
Fett | 1.88 | 11.48 | gram |
Mettet fett | 0.87 | 5.31 | gram |
Alkohol | 1.25 % | | | |
Salt | 0.17 | 1.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.89 | Kr 60.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 442 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Saus:
Ha grovskårne grønnsaker og løk i gryte. Brunes godt i smør/olje. Tilsett 1 l kraft/buljong og kok opp. La det koke noen minutter. Skum. La det putre en halv times tid og sil kraften. Ha rødvin i en gryte og la den koke inn til 1/3. Tilsett kraften og la det koke inn til under halvparten. Tilsett soppavskjær. Jevn ev. med litt maisenna rørt ut i en kaldt vannskvett. Pisk inn smørklatten og smak til med salt og pepper.
Byggotto:
Skrell sjalottløk og rens stjerneløk og sellerirot. Finhakk sjalottløk og skjær selleri i terninger. Skjær vårløk i ringer. Rens sopp og del i biter. Varm olje i gryte og fres sjalottløk, sellerirot, vårløk og sopp. Rør inn avrente, utbløtte bygggryn. Spe med kyllingkraft litt etter litt, og så vinskvetten. Rør til slutt inn smør og jarlsbergosten og smak godt til. Stjerneløk stekes for seg og blandes inn til slutt
Kjøtt:
Brun fileten pent på alle kanter i varm panne. Krydre. Still i 225 gr varm stekeovn til kjøttet «svulmer», 5 – 7 minutter (etter tykkelse). La kjøttet hvile rundt 10 minutter.
Like før servering settes kjøttet tilbake i ovnen 2-3 minutter. La det hvile litt før du skjærer det opp. Legges opp med melk/soppsjy som er skummet opp like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 26248)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-08-13
Oppdatert dato:2009-08-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift