Rekepizza





Rekepizza oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Rekepizza inneholder 128 Kalorier, 14 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Rekepizza har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rekepizza er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
200grreker uten skall
2dlost, revet
2tspizzakrydder

Pizzabunn:

1,5dlvann
1tssalt
1ssolje
25grgjær
4dlhvetemel

Pizzasaus:

400grhermetiske tomater, grovhakkede
1stk liteløk, finhakket
2ssolivenolje eller smør/margarin
2tstomatpuré
3ssfrisk basilikum eller 3 ts tørket
2ssfrisk gressløk eller 2 ts tørket
0,5stkfennikel i tynne strimler
0,5tssalt
0,25tspepper
litt sukker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rekepizza!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127.55430.33Kcal
Protein7.5925.61gram
Karbohydrat13.8346.66gram
Kostfiber1.545.20gram
Fett4.3114.54gram
Mettet fett1.374.62gram
Salt1.093.67gram
Pris på oppskriftenKr 7.56Kr 25.51Kroner
Hele oppskriften veier1 350 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid til en fast glatt deig. Sett til heving i 20 minutter.
Kjevle ut pizzadeigen, ca 40 cm, legg den på bakepapir på bakebrett. La bunnen heve i 10 minutter.
Stek pizzabunnen i 10 minutter ved 180 grader.

Pizzasausen:
Surr løken blank i olivenolje eller smør, rør inn tomatpuréen. Tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme 8 - 10 minutter.
Tørre urter has i sammen med tomatene slik at de får tid til å trekke i sausen.
Friske urter has i når sausen er ferdig kokt.
Smak til med salt og pepper og litt sukker.
Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg reker og ost på toppen. Dryss over pizzakrydder.
Stek 10 minutter ved 220 grader til osten har smeltet og fått farge.
Legg over på et fat og dryss litt frisk basilikum på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23483)
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-10
Oppdatert dato:2007-02-10
Lesere: 5635 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pizza med reker.Pizza med reker.
Denne retten har 124,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rekepizza.Rekepizza.
Denne retten har 127,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.