Risotto med grønnsaker



Risotto med grønnsaker oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Risotto er en enkel middagsrett rett hvor du kan benytte det du ønkser av grønnsaker. Mens du rører i risottoen kan grønnsakene bakes i ovnen.

Oppskriften inneholder 88 Kalorier, 12 g Karbo, 2 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Risotto med grønnsaker er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 695 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
6stkaromasopp
1stkløk
1stkgulbete
1skive(r)sellerirot
2ssolivenolje
2tstørket timian
2stksjalottløk
2feddhvitløk
2ssolivenolje
200grarborioris (risottoris)
8dlgrønnsakbuljong (utblandet)
4ssrevet parmesan
1sssitronsaft
2ssfinhakket frisk kruspersille




Kalorier og næringsinnhold i Risotto med grønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier87.66379.87Kcal
Protein2.249.71gram
Karbohydrat12.0652.26gram
Kostfiber1.014.38gram
Fett3.1613.69gram
Mettet fett0.813.51gram
Salt0.331.43gram
Pris på oppskriftenKr 3.76Kr 16.29Kr .-
Hele oppskriften veier1 733 totalt433 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo55,03 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.
Skyll, rens og skrell grønnsakene. Del sopp, løk, bete og selleri i små båter eller terninger. Bland med olivenolje og timian. Legg dette på en stekebrett kledd med bakepapir og bak i varm ovn i ca 15. minutter.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Bruk en vid, gjerne tykkbunnet, kjele og fres løken blank i olje på middels varme.
Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
Hell på varm buljong - litt av gangen.
Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt. Bland i parmesan. Rør rundt.
Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk.
Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
Bland bakte grønnsaker med risottoen. Kok opp. Server med et dryss av persille.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 36523)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2022-07-26
Oppdatert dato:2022-07-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risotto med grønnsaker.Risotto med grønnsaker.
Denne retten har 87,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.