Rømmelefse fra Lysøysund inneholder
284 Kalorier,
31 g Karbo,
3 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Rømmelefse fra Lysøysund har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rømmelefse fra Lysøysund er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10612 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rømmelefse fra Lysøysund!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 284.17 | 9 491.28 | Kcal |
Protein | 2.61 | 87.17 | gram |
Karbohydrat | 31.35 | 1 047.09 | gram |
Kostfiber | 1.58 | 52.77 | gram |
Fett | 16.13 | 538.74 | gram |
Mettet fett | 10.11 | 337.67 | gram |
Salt | 0.20 | 6.82 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.39 | Kr 79.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 340 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Mal kokte, lunkne poteter på kvern 1-2 ganger. Smelt smøret og bland det i potetene. Ha i fløte og kulturmelk. Bland i melet, litt om gangen. Melmengden er avhengig av kvaliteten på potetene.
Arbeid deigen godt sammen. Kjevle ut til tynne leiver, på størrelsen som takka. Stek raskt på god varme.
Lag en blanding av smør og melis og smør leivene med blandingen. Skjer leivene i spisser og rull sammen.
Man har inntrykk av at nær sagt alle bygdene hadde sine egne variasjoner på lefser. Det var imidlertid stor forskjell fra gard til gard.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13027)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift