Fotograf:
Brodogkorn.no
Rugbrød holder seg lenge og får en fyldig og saftig smak. Tar litt tid. Landslagsbaker Amund Skrutvold står bak denne oppskriften. Oppskriften inneholder
214 Kalorier,
23 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rugbrød til bakerlandslaget er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Rugbrød til bakerlandslaget med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 214.01 | 7 501.05 | 2 500.35 | Kcal |
Protein | 6.65 | 233.08 | 77.69 | gram |
Karbohydrat | 22.97 | 805.10 | 268.37 | gram |
Kostfiber | 8.93 | 313.00 | 104.33 | gram |
Fett | 8.63 | 302.48 | 100.83 | gram |
Mettet fett | 0.85 | 29.79 | 9.93 | gram |
Salt | 1.35 | 47.21 | 15.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.28 | Kr 44.86 | Kr 14.95 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 505 totalt | 3 505 pr porsj | 1 168 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,93 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
brød
Dag 1:
Fordeig: Hell vannet i en bolle. Løs opp gjæren i vannet, og bland rugmelet i væsken. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la det stå i romtemperatur i 2 dager.
Dag 2:
Bløtlegging: Hell vannet i en ny bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bland sammen. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la det stå i romtemperatur til dagen etter.
Dag 3:
1. Bland fordeigen og bløtlagte ingredienser sammen, tilsett salt og evt. maltekstrakt. Maltekstrakten gir brødet mer smak og aroma, samt farge. Elt deigen godt sammen (minst 10 minutter).
2. Fordel deigen i 3 godt smurte brødformer (1,8-2,0 liter). La brødene heve i formene på et lunt sted. De skal heve til de når kanten av formene (2-3 timer).
3. Stek rugbrødene ved 180 °C i 75-80 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31716)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Innlagt dato:2014-10-11
Oppdatert dato:2014-10-11
Lesere:
2905 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift