Fotograf:
Brodogkorn.no
Dette brødet blir ekstra saftig fordi vi her skolder deler av melet. Dette er en gammel metode som er kommet til heder og verdighet igjen. Oppskriften inneholder
173 Kalorier,
32 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grov kneipp med linfrø er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4015 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grov kneipp med linfrø med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 173.24 | 1 722.44 | 172.24 | Kcal |
Protein | 5.42 | 53.89 | 5.39 | gram |
Karbohydrat | 31.95 | 317.66 | 31.77 | gram |
Kostfiber | 5.94 | 59.06 | 5.91 | gram |
Fett | 1.32 | 13.12 | 1.31 | gram |
Mettet fett | 0.26 | 2.59 | 0.26 | gram |
Salt | 0.43 | 4.26 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.87 | Kr 8.65 | Kr 0.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 977 totalt | 994 pr porsj | 99 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 73,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 40
skiver
1. Kok opp 12 dl vann i en kjele, ta den av platen og rør i sammalt rug og salt til en jevn masse. Rør inn kefirmelken og la kjelen stå noen timer til avkjøling til den er lunken. Den kan også stå til dagen etter, om det passer bedre.
2. Kok opp ½ dl av vannet og rør ut sirupen, tilsett 5 dl lunkent vann, og løs opp gjæren. Ha det i den skåldede blandingen. Rør inn havrekli, sammalt rug og linfrø. Tilsett hvetemel til passe fasthet. Det skal være godt motstand i deigen, dersom du vil lage brød stekt uten form. Arbeid deigen i maskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast eller klede og la den heve på et lunt sted til den er dobbelt størrelse.
3. Legg deigen på bakebordet og kna den til den blir smidig, evt. tilsett mer mel etter behov. Bak dem ut med havrekli tilslutt. Form 3 eller 4 brød. Legg dem på bakepapir og dekk over med plast og sett til heving. La dem etterheve til snaut dobbelt størrelse.
4. Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 50-60 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30221)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-02-28
Oppdatert dato:2013-02-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift