Fotograf:
Brodogkorn.no
Ekstra sunne og sprø knekkebrød med rugmel og masse fiber. Perfekt til frokost eller med godt pålegg i matpakka. Oppskriften inneholder
242 Kalorier,
15 g Karbo,
9 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Knekkebrød med rug og kli er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3996 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Knekkebrød med rug og kli med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 242.43 | 3 192.80 | 70.95 | Kcal |
Protein | 8.87 | 116.82 | 2.60 | gram |
Karbohydrat | 15.18 | 199.92 | 4.44 | gram |
Kostfiber | 7.73 | 101.80 | 2.26 | gram |
Fett | 14.53 | 191.36 | 4.25 | gram |
Mettet fett | 0.94 | 12.38 | 0.28 | gram |
Salt | 0.53 | 7.04 | 0.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.56 | Kr 33.72 | Kr 0.75 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 317 totalt | 1 317 pr porsj | 29 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,04 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 45
knekkebrød
1. Forvarm ovnen på 160° C varmluft, og klargjør 3 stekeplater med bakepapir.
2. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la det stå i 10 minutter.
3. Bre blandingen utover stekebrettene i et tynt lag, prøv å få et så jevnt lag som mulig.
4. Stek i ovnen i 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og bruk en pizzaskjærer til å lage ønsket form og størrelse.
5. Sett brettene inn igjen i ovnen og stek videre i 20 minutter. Følg godt med så de ikke blir brente partier, og bytt gjerne plass på brettene underveis i stekingen.
6. Skru ovnen ned til 120° C og knekk opp knekkebrødene der du skar dem opp. Stek videre i en times tid, eller til de har blitt helt sprø.
7. Avkjøles helt før de legges i boks eller glass med lokk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31900)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Innlagt dato:2015-01-20
Oppdatert dato:2015-01-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift