Fotograf:
Brodogkorn.no
Rug gir en fyldig og saftig smak, og gir en lenger holdbarhet til brødet. Landslagsbaker Amund Skrutvold står bak denne oppskriften. Oppskriften inneholder
212 Kalorier,
23 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakerlandslagets rugbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
3064 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bakerlandslagets rugbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 211.77 | 2 474.18 | 247.42 | Kcal |
Protein | 6.46 | 75.47 | 7.55 | gram |
Karbohydrat | 22.97 | 268.37 | 26.84 | gram |
Kostfiber | 9.72 | 113.56 | 11.36 | gram |
Fett | 8.29 | 96.85 | 9.69 | gram |
Mettet fett | 0.81 | 9.46 | 0.95 | gram |
Salt | 1.35 | 15.74 | 1.57 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.28 | Kr 14.95 | Kr 1.50 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 505 totalt | 1 168 pr porsj | 117 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
skiver
Dag 1:
Fordeig: Hell vannet i en bolle. Løs opp gjæren i vannet, og bland rugmelet i væsken. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la det stå i romtemperatur i 2 dager.
Dag 2:
Bløtlegging: Hell vannet i en ny bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bland sammen. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la det stå i romtemperatur til dagen etter.
Dag 3:
1. Bland fordeigen og bløtlagte ingredienser sammen, tilsett salt og evt. maltekstrakt. Maltekstrakten gir brødet mer smak og aroma, samt farge. Elt deigen godt sammen (minst 10 minutter).
2. Fordel deigen i 3 godt smurte brødformer (1,8-2,0 liter). La brødene heve i formene på et lunt sted. De skal heve til de når kanten av formene (2-3 timer).
3. Stek rugbrødene ved 180 °C i 75-80 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31924)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Innlagt dato:2015-02-14
Oppdatert dato:2015-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift