Fotograf:Brodogkorn.no Skal du bake med surdeig er et lite tips å tilsette revet eple i starteren. Eplet gir surdeigstarteren en naturlig gjæring pga sukkeret. Det bidrar også til en raskere fermentering som gjør at starteren vil være klar på bare 3-4 dager.
Dag 1: Vask eplet, og riv det med skallet på et grovt rivjern.
Bland fingervarmt vann, mel og revet eple i et glass med tett lokk. La blandingen stå på kjøkkenbenken til neste dag.
Dag 2: Åpne glasset og rør lett sammen. Ha på lokket igjen og la glasset stå enda et døgn på kjøkkenbenken.
Dag 3: Nå skal surdeigen ha hevet seg og begynt å boble. Bland vann og mel med surdeigen i glasset. Ha på lokket og la blandingen stå på kjøkkenbenken til neste dag.
Dag 4: Nå skal det være godt med bobler i glasset, og surdeigen skal lukte friskt (litt som kefir eller kulturmelk) og smake syrlig.
Hvis starteren ikke bobler så mye kan du gjenta steg 3; Bland inn vann og rugmel igjen og la blandingen stå enda et døgn på kjøkkenbenken.
Nå har du en ferdig surdeig klar til baking. En ung surdeig trenger tid for å utvikle seg og bli sterk. Regelmessig mating og godt vedlikehold gjør starteren mer potent over tid. Jo mer du baker, jo bedre blir den!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 36336)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2022-04-16
Oppdatert dato:2022-04-16