Fotograf:Alexander Benjaminsen Dette er en enkel men veldig god salat. Å ha den på glass gjør det hele trendy og hendig.
Hell dressingen i glasset rett før du skal spise, sett på lokk og vend et par ganger. Vips så er en deilig salat fiks ferdig!
Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Skrell dem (om du ikke har gjort det før koking) og avkjøl dem. Del potetene i passelig store biter.
Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt.
Når du skal koke egg er det alltid en fordel å bruke romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Bruker du romtempererte egg, bør eggene legges i når vannet koker. Er eggene kalde, kan du legge eggene i kaldt vann. Beregne koketiden i begge tilfeller fra vannet koker.
Skjær poteter i biter, del egg i skiver, finsnitt vårløk og del blomkål i små buketter,
I et rent glass:
Legg hardkokt egg, spinat, potet, smårettskinke, vårløk, soltørket tomat og blomkål.
Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Visp alt sammen til det er godt blandet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32521)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2016-09-02
Oppdatert dato:2016-09-02